Ontdek de Schermermolens tijdens de Nationale Molendagen 2022!

Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei is het Nationale Molendag. Door het hele land draaien veel molens, een groot deel van de molens is te bezoeken en er worden tal van activiteiten georganiseerd.
Ook de molenaars in de Schermer laten hun molen draaien. Ter gelegenheid van de Nationale Molendag biedt de Schermer Molens Stichting een gratis toertocht aan langs elf van de vijftien molens. Naast de Museummolen in Schermerhorn en Korenmolen De Otter in Oterleek voert de route langs verschillende polder- en strijkmolens. Goed is te zien hoe de molens vrij in de Schermer polder staan als herinnering aan de 52 molens die in 1633 de polder droog maalden.


De tocht is 35 km lang en kan zowel met de fiets als met de auto of motor worden gereden. De route en bijbehorende vragenlijst zijn 14 en 15 mei vanaf 9 uur te verkrijgen bij de Museummolen aan de Noordervaart 2 in Schermerhorn en kan eventueel gedownload worden via de website van de museummolen

Bij elk van de elf molens horen drie vragen. De route eindigt bij de Museummolen waar de deelnemers op vertoon van de ingevulde vragenlijst een presentje mee naar huis krijgen. De vragenlijsten worden later nagekeken en degene die de meeste vragen goed heeft, wint een gratis rondleiding door de Museummolen! Maak een mooie fiets-, wandel-/autoroute of boottocht door de Schermerpolder en beleef de draaiende molens!

Speurtocht:

Hier downloaden

Routekaart: