De Museummolen in Schermerhorn, eigendom van de Stichting Schermer Molens, is niet alleen een prachtige molen die van buiten en van binnen bezichtigd kan worden, er is ook een bezoekerscentrum en het is een officieel museum. Hoe mooi is het om daarvoor te kunnen werken.

De Museummolen is zes dagen per week geopend van april tot en met oktober en verder voor groepen op afspraak. Op de molen werken twee beheerder-molenaars en een vrijwillige molenaar en zorgen gastvrouwen en -heren voor de ontvangst van de bezoekers. Dat kunnen groepen zijn die met en bus komen of met een privégids of wandelaars en fietsers die gepland of toevallig langs de molen komen. Zeker de bezoekers die per bus komen, zijn uit veel verschillende landen afkomstig, van Duitsland en Frankrijk tot Amerika, China, Korea en Australië.

De gastvrouwen en -heren zorgen voor de ontvangst van de bezoekers, de afhandeling van de betaling van het entreegeld en de aankopen uit het winkeltje en geven tekst en uitleg over het bezoek aan de molen, het bezoekerscentrum en de film. Het seizoen start en eindigt altijd met een vrijwilligersbijeenkomst waarbij bijvoorbeeld een bezoek wordt gebracht aan een ander museum in de omgeving. De groep gastvrouwen en -heren werkt onder de dagelijkse leiding van de beheerders, vult zelfstandig het rooster in en verdeelt onderling aanvullende taken.
Naast deze groep zijn er ook vrijwilligers die in de winter zorgen voor het onderhoud van de molen en de bijgebouwen en voor de inrichting.

Ben je gastvrij en dienstverlenend ingesteld, kun je je goed redden in meerdere talen en ben je één of meer dagdelen per week, ook in het weekend, beschikbaar, neem dan contact op met bestuurslid Joop Krul (0657251410) of stuur een mail naar secretaris@deschermermolens.nl.