op 9 april tussen 11- en 12 uur in Het Jaar van de Molenaar willen de molenaars aangesloten bij het Gilde van Vrijwillige Molenaars een recordpoging doen om, in het kader van het Jaar van de Molenaar, alle draaivaardige molens in Nederland gelijktijdig te laten draaien. Dit jaar viert het Gilde van Vrijwillige Molenaar het 50 jarig jubileum en heeft daarom 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar!

Het Gilde richt zich op de opleiding van molenaars en functioneert tevens als belangenvereniging voor haar leden. Een mooie waardering is de erkenning door UNESCO van het “Ambacht van Molenaar” als immaterieel erfgoed. Als onderdeel van de viering van Het Jaar van de Molenaar wordt nu een wereldrecordpoging gedaan door onze molenaars om alle draaivaardige molens in alle 11 molenprovincies in Nederland tegelijk te laten draaien. En natuurlijk doen ook de Schermermolens en de Museummolen mee aan deze actie.

Het heeft als doel het belang van het ambacht van molenaar te onderstrepen. Het Gilde hoopt hiermee de interesse voor het ambacht van molenaar te vergroten om zo meer vrijwilligers te werven zodat onze molens ook in de toekomst kunnen blijven draaien. Bezoek de Schermer molens en de Museummolen in Schermerhorn en support de molens met deze actie op 9 april!

Enkele molenaars van Schermer molens die deelnemen aan de actie. Vlnr. Ed van Deelen, Bert Ouweltjes, Anton Pegels, Arie Butterman, Dick Jan Braay, Ron Butterman, Bram Jonk & Robin Oudhuis.

Meer info over het Jaar van de Molenaar via het Gilde van vrijwillige molenaars: Peet Wessels  +31621207895